CASKA

slika mali pleter
Apartmani i sobe

O Caski:

Područje Caske posebno je zanimljivo za ljubitelje arheologije, povijesti i povijesnih fenomena. Caska se nalazi na zapadnom dijelu Paške uvale. To je naziv za šire područje koje je s jedne strane omeđeno plažom Zrče, a s druge strane, mjestima Zubovići, Kustići i Metajna, koji se skupno nazivaju Barbati. U uvali Caska danas ima tek nekoliko kuća, no na njezinom morskom dnu se nalazi potopljeni grad.Caska je malo mirno mjesto u opcini Novalja sa prekrasnom plažom koju možete pronaci izlistanu pod linkom plaže otoka.

Privatni smještaj:

Apartmani caska u sastavu otok-pag.neta su vecinom neposredno uz plažu na kojoj se posjetiteljima nudi nekoliko lijepih kafica za one koji vole biti u hladu. Trenutno radimo na proširenju liste apartmana caska. U ponudi apartmana caska vecinom je privatni smještaj.Caska apartmani ce vam zasigurno pružiti odmor kakav trebate, u mirnom mjestu u privatnom smještaju. Privatni smještaj će vas uvijek ugostiti u čistom i ugodnom okruženju.

Povijest Caske:

Caska je prema nekim podacima možda i najstarije mjesto na otoku Pagu jer ispod njezine morske površine leži potonuli Rimski grad pod nazivom Cissa.

Položaj:

Na sjeveru otoka Paga,u zašticenoj uvali, nedaleko od Novalje pružiti ce vam užitak ljetovanja u privatnom smještaju. Plaža je pješčana sa šljunčanim ulazom u more i proteže se u dubokoj uvali. Morsko dno je strmo i duboko. Do plaže možete jednostavno doći automobilom i parkirati ga na obližnjem parkiralištu.Na plaži ima nekoliko ugostiteljskih objekata u kojima se možete osvježiti nekim pićem, a unajmljivači će Vam rado ponuditi neki od rekvizita kojima se možete zabavljati na moru.