MANDRE

slika mali pleter
Apartmani i sobe

O Mandrama:

Slikovita uvala okružena borom i stablima crnike u kojem usidrene barke govore o ribarstvu, donedavno glavnom zanimanju njegovih stanovnika ostati ce vam u sjecanju.Mjesto odiše gostoljubivošcu mještana uvijek spremnih da pruže što više ugodaja ovog prelijepog kraja.
Tako se ovdje može u toku ljetnih dana poci i u ribarenje "kocom" i uživati u blagodatima mora, sunca i plodovima ulovljenim vašom pomoci.

Privatni smještaj:

Apartmani Mandre (privatni smještaj) pružaju savršen spoj smještaja i domace atmosfere, te time i ugodnog boravka i odmora. Mandre apartmani će vas uvijek dočekati uredne i spremne za Vaš odmor.

Povijest Mandre:

Mandarska uvala, duboka i zašticena od svih vjetrova od davnih je dana bila zaklonište brodovima koji su plovili uzduž Jadrana. Još danas moguce je vidjeti stare bite iz rimskog doba uklesane u živu stijenu uz obalu.
Od Liburna, preko Rimljana, do Hrvata u vrijeme kad su preuzimali ovu obalu od dotadanjeg stanovništva Mandarska je luka bila nocište i utocište od bure i drugih jakih vjetrova. Ali Mandarska luka bila je i poprište jednog boja, u dugom nizu sukoba izmedu Hrvata, senjskih Uskoka i Mlecana koji su stalno navaljivali na našu stranu Jadrana i pokušavali oteti što više blaga i roblja za pokretanje galija.

Položaj:

Mandre su turisticko mjesto, smještene na južnoj strani otoka Paga, sa lijepim pogledom na otoke Silbu i Olib te na male otocice u svojoj neposrednoj blizini Maun i Skrdu.