VLAŠIĆI

slika mali pleter
Apartmani i sobe

O Vlašićima:

Smješteni usred vinorodnih polja, okrenuti moru, s lijepom plažom, pružaju gostu potpun odmor u tišini.
Smokvica - Malo, slikovito mjesto, nalazi se na krševitoj uzvisini koja se spušta do mora i plaže - ocarava svojom divljinom. Prikladna za miran odmor.

Vlašići apartmani - oaza usred kamena smještena na najužnijem dijelu otoka Paga. Vlašići su malo mjesto stočara i vinogradara gdje valovi oplahuju jednu od najljepših jadranskih plaža. Sitni pijesak, plavo more, kamen i okolno zelenilo čine u Vlašićima prirodni sklad idealan za obiteljski odmor. Vlašići su udaljeni kilometrima od gradske vreve, ali ipak blizu i većih centara poput Paga (20 km) i Zadra (40 km).

Privatni smjestaj:

Ukoliko ste zeljni odmora i povijesti u aromaticnom mjestu,ovo je pravo mjesto za vas.Vlašići apartmani, privatni smjestaj pružiti će vam potpunu ugodu i sve ostalo što vam je potrebno za odličan odmor. Uz srdačno gostoprimstvo naših domaćina, koji će vam zasigurno otkriti i pokoju tajnu o cijelom otoku i ovom čarobnom mjestu, odmor ce biti potpun. Skrivene uvale, prekrasne plaže, pješcane i kamenite, kristalno cisto more, ostavljaju svakom gostu mogucnost izbora da u nekoj od njih pronade svoj traženi mir.

Povijest Vlasica:

Vlašici se spominju još u doba hrvatskih narodnih vladara. Kralj Petar Krešimir IV. odreduje 1070. god. da to selo, zajedno s ostalima na otoku Pagu, ima pripasti pod ninsku biskupiju.U starini naselje Vlašici se zvalo Varsich. Od davnine je mjesto poznato po obilju aromaticne biljke salvije, kadulje.

Polozaj:

Vlašicki zaljev smješten je na jugoistocnom dijelu otoka Paga. Obala je uglavnom niska i pjeskovita.