JAKIŠNICA

slika mali pleter
Apartmani i sobe

O Jakišnici:

Pod krošnjama tisucljetnih maslina na izduženom kraku sjeverozapadnog dijela otoka smjestilo se mjesto Jakišnica. Želite li pobjeci od urbane vreve i pronaci mir Jakišnica apartmani su idealno mjesto za vaš odmor. Mjesto odiše gostoljubivošcu mještana uvijek spremnih da pruže što više ugodaja ovog prelijepog kraja. Prepustite se uživanju u iskonskom odmoru uz neograničenu ugodu sunca, mora i soli.

Privatni smjestaj:

Slikovita priroda, mir, blaga klima, gostoljubivost i vedar duh domacina uz privatni smjestaj ucinit ce da se Vaš odmor u Jakišnici nezaboravnim. Jakišnica apartmani i njihov privatni smještaj će vas uvijek dočekati uredne i spremne za Vaš odmor.

Povijest Jakišnice:

Crkva Krista Kralja u Jakišnici, najmlada je Lunjska crkva. Kamen temeljac joj je kamen koji je donesen iz crkve Sv. Andela cuvara, a simbolizira povezanost naše župe i svih mjesta u njoj. Blagoslovio ga je i položio biskup Karmelo Zazinovic 1970. g. Uglavnom je pohadaju vjernici iz Jakišnice Gagera i Stanišca, a u ljetnim je mjesecima premala zbog velikog broja turista koji u ovim mjestima ljetuju. Posvecena je 1973. g. zvono je dar Šima Badurine iz Jakišnice.

Položaj:

Zbog zaklona od bure sva naselja su razmještena na jugozapadnoj i zapadnoj obali pripadajuceg dijela otoka Paga.Jakišnica se smjestila na Lunskom poluotocju,skupa sa mjestima Lun i Potocnica.