NOVALJA

slika mali pleter
Apartmani i sobeHoteliTurističke agencijeRestoraniBaroviServisiTrgovineTaxi

Novalja je trenutno jedna od najpoželjnijih destinacija za ljetovanje na Jadranu. Turistima svih generacija nude se sportski i kulturni sadržaji, brojne zabave, odlična gastronomska ponuda, a posebno je važno istaknuti prekrasne plaže u svojoj neposrednoj blizini. Mlađi posjetitelji zabavu će pronaći u modernim disco – clubovima na samoj plaži koji cijeli dan i cijelu noć nude nezaboravne tulume.
Novalja je također značajna po svojoj bogatoj prošlosti koja seže u daleki paleolitik u kojemu su otkriveni prvi znakovi života na Otoku Pagu. O bogatoj prošlosti svjedoče ostaci antičkih građevina (tri ranokršćanske bazilike iz 4. stoljeća), ostaci mozaika koji se čuvaju u crkvi Majke Božje od Ružarija u centru Novalje. Sačuvani su također i brojni predmeti i dijelovi sakralnih objekata u arheološkoj zbirci Stomorica.
Najveće zanimanje kod turista svakako pobuđuje antički podzemni vodovod izgrađen u prvom stoljeću poslije Krista, iz doba Rimljana.
Mnogo toga što nismo spomenuli privlači turiste u prekrasnu Novalju, no nešto od toga i sami morate otkriti, zato dođite na najbolju janjetinu, svjetski priznati Paški sir, kupite predivnu Pašku čipku i okupajte se na čarobnim i čistim plažama!